Cilika Hudić i njen unuk ubijeni jer su vidjeli likvidaciju Franje Kosa?

Cilika Hudić i njen unuk ubijeni jer su vidjeli likvidaciju Franje Kosa?

BAKA Cilika Hudić i njen unuk Goran vjerojatno su ubijeni u Velikoj Veterničkoj jer su vidjeli likvidaciju Franje Kosa u kući udaljenoj od njihove oko 200 metara, javlja Jutarnji list.

Dalje se navodi kako je Kos vjerojatno ubijen iz osvete jer je 1987. generala Koradu ubo nožem u tučnjavi. Podsjetimo, u kući je u trenutku likvidacije bio i Franjo Knok zvani Pšenice kojeg je ubojica metkom samo okrznuo, a on je pao pod stol i zaspao jer je bio pijan, te zbog toga policiji nije mogao dati puno korisnih informacija. Rekao je tek da je ubojica bio visok i krupan čovjek.

Mještani u Velikoj Veterničkoj tu su večer čuli i lajanje pasa koji su se međusobno sukobili, te nagađaju da su psi pripadali generalu Koradi. Pas bake Cilike nađen je mrtav i raskrvavljen pa mještani nagađaju da je Cilika vjerojatno čula komešanje pasa i izašla vidjeti što se događa kad je svjedočila Kosovoj likvidaciji.

Drugi dan u selo su  došli higijeničari koji su navodno eutanazirali i odvezli Koradine i još neke pse, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagorju se i danas čula pucnjava, a po mjestu se brzo proširila glasina kako je pucao netko od suboraca generala Ivana Korade iz 7. gardijske brigade. Policija tvrdi da ima saznanja o pucnjavi, ali nisu objasnili u kakvim je okolnostima do nje došlo.

HRT-ovo internet izdanje piše o navodnom postojanju krunskog svjedoka kojega se povezuje sa svim ubojstvima, ali policija ne želi otkriti njegov identitet. Policijski ronioci pretraživali su danas i generalov ribnjak, jer se nagađalo da je general počinio samoubojstvo, ali na dnu ništa nije pronađeno.

J.C.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara