Član Vlade prijetio Lesaru zbog Žužula i Sanadera

Član Vlade prijetio Lesaru zbog Žužula i Sanadera

PREDSJEDNIK Kluba zastupnika HNS/PGS-a Dragutin Lesar izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da mu je jedan član Vlade, kojega nije želio imenovati, prijetio da će protiv njega upotrijebiti "sva sredstva i načine" ako njegov klub ne odustane od osnivanja povjerenstva koje bi ispitalo način stjecanja imovine premijera Ive Sanadera i njegovog bivšeg ministra Miomira Žužula.

"Bilo je prijetnji ako ne pristanem na kompromis da odustanemo od tog povjerenstva, pa bi HDZ onda odustao od onoga za Čačića i Tomčića. Ne bih imenovao osobu koja je izrekla prijetnje, da će prema meni upotrijebiti sva sredstva i načine, ali mogu reći da je to bio jedan član Vlade", kazao je Lesar.

"Prijetnji se ne bojim, tražimo da se osnuje povjerenstvo kako bi što prije izvijestilo Sabor", dodao je, najavivši da će njegov klub inzistirati na osnivanju sva četiri istražna povjerenstva koja se nalaze na dnevnom redu predstojeće saborske sjednice.

Lesar smatra da je potrebno osnovati i povjerenstvo koje bi ispitalo poslovanje tvrtki Radimira Čačića i Zlatka Tomčića, što je predložio HDZ, kako bi to, kaže, bio zadnji put da se pred izbore postavlja pitanje je li Čačić u sukobu interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Isto tako, dodaje, HNS i PGS ostaju pri zahtjevu za osnivanjem istražnog povjerenstva za Sanadera i Žužula, kao i da Sabor osnuje povjerenstva za utvrđivanje činjenica oko odabira trećeg mobilnog operatera, te za rad Protuobavještajne agencije.

Lesar se protivi izjavama nekih čelnika parlamentarnih stranaka da je u Saboru nepotrebno počeo rat povjerenstvima, jer, kako kaže, to nisu govorili kada su predlagali prva povjerenstva.

Lesar je za Index.hr izjavio kako nitko nije spominjao rat povjerenstvima kada je HDZ, 24. studenog predložio istražno povjerenstvo za Čačića, već, čim je, 25.studenog Klub zastupnika HNS/PGS isto zatražio za Sanadera i Žužula, zastupnici vladajuće stranke i neki oporbeni zastupnici počinju govoriti kako je započeo “rat povjerenstvima”.

Predsjednik Kluba zastupnika HNS/PGS-a tvrdi kako HDZ traži odstupnicu, te da će svom prijedlogu pokušati naći alibi i raznim smicalicama pokušati spriječiti formiranje povjerenstva koje bi trebalo istražiti imovinu Sanadera i Žužula.

Lesar, koji nam je rekao i kako je očito da HDZ priprema javnost na sprečavanje formiranje povjerenstva, dodao je kako mogu izgubiti jedino na način da budu nadglasani u Saboru, no od svog zahtjeva neće odustati. Bez obzira na sve, inzistirat će na formiranju povjerenstava koja bi trebala istražiti sukob interesa među političarima.

Glasnogovornik Vlade Ratko Maček rekao je za HINA-u kako toj Lesarovoj izjavi nije potreban nikakav komentar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara