Članovi Diplomatskog gospodarskog zbora posjetili HNB

ČLANOVI Diplomatskog gospodarskog kluba Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske posjetili su u ponedjeljak Hrvatsku narodnu banku u Zagrebu na poziv guvernera Željka Rohatinskog i u organizaciji Odjela za gospodarske organizacije i integracije MVP RH, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Posjet HNB-u organiziran je s ciljem upoznavanja diplomatskih predstavnika u Republici Hrvatskoj zaduženih za gospodarska pitanja s aktivnošću i politikom koju Hrvatska narodna banka namjerava provoditi tijekom ove godine.

Dr. Boris Vujčić, zamjenik guvernera je putem kraćih prezentacija obavijestio 25 prisutnih članova Diplomatskog gospodarskog kluba u Zagrebu i predstavnike Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske o aktualnim činjenicama u deviznoj i monetarnoj politici, bankarskom sustavu i odnosima s međunarodnim financijskim institucijama, nastavlja se u priopćenju.

Ugledni gosti su pokazali značajan interes za ulogu i aktivnost Hrvatske narodne banke, središnje banke u Republici Hrvatskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara