Članovi vlade sutra će se dogovarati o pravilima igre do kraja mandata

ČLANOVI hrvatske Vlade sutra će se dogovarati o pravilima igre do kraja mandata, odnosno o radu i načinu promicanja rezultata rada Vlade i ministarstava do kraja mandata.

Radni sastanak Vlade, kojeg je na jučerašnjoj redovitoj vladinoj sjednici najavio premijer Ivica Račan održat će se u Vili Weiss bez nazočnosti javnosti.

Taj bi sastanak, kažu upućeni, trebao rezultirati zaustavljanjem izborne, stranačke promidžbe u koju su pojedini ministri krenuli unatoč tome što predizborna kampanja formalno nije počela.

Na tu je činjenicu pozornost skrenuo i premijer Ivica Račan, podsjetivši jučer članove Vlade da Vladu još čekaju odgovorne zadaće koje se tiču nastavka puta u Europsku uniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dolazak na sutrašnji sastanak Račan je proglasio obveznim, izuzimajući samo ministre koji su službeno u inozemstvu.

Slijedom te premijerove naredbe nagađa se da bi jedno od pravila kojeg bi se ministri trebali pridržavati, bilo pravilo redovitog dolaska na radne sastanke i sjednice u Banskim dvorima.

U Banskim se dvorima nije mogao saznati scenarij sutrašnjeg sastanka, no neslužbeno se doznaje da nisu pripremljeni nikakvi službeni materijali.

Nagađa se da bi se Vlada mogla pozabaviti i zakonodavnim planom rada s obzirom na obvezu da do kraja njenog mandata 40-ak hrvatskih zakona treba uskladiti s onima u EU.

Neslužbeni izvor drži da se članovi Vlade sutra neće baviti datumom izbora, iako je posljednjih tjedana ta tema u središtu zanimanja političke javnosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara