Clonaid: Klonirali smo čovjeka u inat Papi

Clonaid: Klonirali smo čovjeka u inat Papi

GLASNOGOVORNICA tvrtke Clonaid u interviewu za zagrebački Radio 101 izjavila je kako se tvrtka za kloniranje odlučila u inat Papi.

``Papa je rekao da ne možemo klonirati čovjeka - e, onda ćemo to učiniti!`` - prenijela je glasnogovornica Clonaida riječi pokretača sekte Raelijanaca.

``Ovo je bio naš prvi uspješni klon. Ranije je bilo abortusa, no ima ih i pri normalnom oplođivanju. Uskoro će se roditi još četvero djece klonova`` - izjavila je za Radio 101 glasnogovornica Clonaida. Jedno od četvero djece bit će rođeno u Europi. Točnu lokaciju nije željela precizirati, no ranije su procurile neslužbene informacije da će se beba roditi - u Srbiji.

``Mi smo ovdje da stvaramo život`` - rekla je. ``Tko se tome protivi, podržava rat.``

Clonaid je obećao da će u roku od tjedan dana dozvoliti neovisna ispitivanja djeteta za koje tvrde da je klonirano, no znanstvenici uglavnom izražavaju skepsu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clonaid puni naslovnice

Naslovnice većine svjetskih novina zauzima upravo priča o Clonaidu, prema čijem `znanstvenom eksperimentu` znanstvenici izražavaju golemu skepsu.

Jutarnji list tako je primjerice čitavu naslovnicu današnjeg izdanja posvetio je kloniranju, dok o jučerašnjem terorističkom napadu na čečensku vladu nema niti riječi.

Ostaje pitanje zašto se odličnom marketinškom potezu marginalne sekte daje daleko previše medijskog prostora.

Vjeruju li novinari u ono što znanstvenici odbacuju ili Clonaid, jednostavno, prodaje novine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara