Čobanković ne vidi razloga za prosvjed: Samo vas molim, nemojte preuveličavati

Tekst: D.M. 
Foto: Danijel Soldo / Cropix

MINISTAR poljoprivrede Petar Čobanković nakon sjednice Vlade u Splitu poručio je da ne vidi razloga za prosvjede.

Prava dolaze na naplatu dogodine

"Nema mjenica. Pa tko može izdati mjenice? Ima obavijest o pravima gdje jasno stoji da prava dolaze na naplatu u lipnju 2011. godine. Te su obavijesti dobili na kućne adrese s iznosom koji će im doći na naplatu", komentirao je Čobanković zahtjeve poljoprivrednika za isplatom 205 milijuna kuna poticaja za 2008. godinu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lako je kritizirati, a nitko ne pita odakle pare. "Potpora ide poljoprivredniku direktno u džep i normalno je da je njemu bolje i ugodnije slušati Pokrovca ili nekog drugog, koji mu govori da treba ostvariti prava, nego ministra koji mu govori da je ostvario prava. No isto tako, ne može se dobiti nešto čega nema. Svi će dobiti sukladno zakonu, koliko je predviđeno stavkama državnog proračuna za ta sredstva", tvrdi Čobanković.

Nemojte pretjerivati...

Smeta ministru što se pretjeruje s brojem prosvjednika. "Na 180 tisuća evidentiranih poljoprivrednika, njih 90 tisuća prima novčane potpore pa sami izračunajte koliko je prosvjednika... Samo vas molim, nemojte uveličavati. Govorite točne brojke, to je vrlo bitno", zamolio je Čobanković. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara