Čobanković popustio: Došao u Retkovce i sastao se sa seljacima

Foto: Damir Glibušić/Cropix

MINISTAR poljoprivrede Petar Čobanković je prijepodne održao sastanak s predstavnicima seljaka Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske županije u Retkovcima kod Vinkovaca.

Podsjetimo, seljaci koji su dva tjedna potpuno ili djelomično blokirali ceste u svojim županijama su počeli u četvrtak rano ujutro uklanjati traktore s prometnica. Predsjednik sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac je medijima tada objasnio da seljaci odlaze zbog toga što im je ispunjen prvi zahtjev - sastanak s ministrom u Slavoniji dogovoren za danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SHS je ranije isticao da traži da sve potpore u ratarstvu, stočarstvu i ribarstvu budu isplaćene u punom iznosu od 2.250 kuna te da cijena plavog dizela bude jednaka za ribare i poljoprivrednike u iznosu od 4 kune. Također traži da se deblokiraju svi računi seljaka te izradi državna strategija poljoprivredne proizvodnje za idućih deset godina.

Pokrovac je naglasio da je dogovoru oko deblokade i sastanaku s Čobankovićem pomogao predsjednik Ivo Josipović. Detalji s današnjeg sastanka će biti poznati tijekom dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara