Čobanković: velika vjerojatnost da nema ptičje gripe

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković izjavio je u četvrtak navečer da na temelju dosadašnje analize uginulih ptica koje su u ponedjeljak dopremljene u Centar za peradarstvo "s velikom vjerojatnošću" može kazati da nemaju znakova koji bi upućivali na ptičju gripu.

Sve uginule ptice, među kojima je 18 labudova, čiji su uzorci u ponedjeljak stavljeni na hranjivu podlogu u Centar za peradarstvo Hrvatskog veterinarskog instituta da bi se utvrdilo nazočnost ili ne nazočnost virusa ptičje gripe, s velikom vjerojatnoću možemo reći da je nalaz negativan, rekao je ministar Čobanković na izvanrednoj konferenciji za novinare sazvanoj zbog sumnje na pojavu jednog slučaja kravljeg ludila u Hrvatskoj.

Od ponedjeljka do četvrtka na uzorcima uginulih ptica nije bilo znakova ptičje gripe, rekao je ministar. Napomenuo je da je na nekim uzorcima prošlo i 70 sati analize, ali da još mora proći propisano vrijeme da bi se apsolutno moglo kazati da na tim uzorcima nije bilo virusa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema najavi iz Ministarstva danas će biti poznati konačni rezultati analize.

(Hina) xbma ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara