Čolak razočaran presudom Kordiću

PREDSJEDNIK Hrvatske demokratske zajednice BiH Bariša Čolak izrazio je u subotu razočaranje presudom bivšem predsjedniku HR Herceg Bosne Dariju Kordiću kojemu je u petak Žalbeno vijeće Haškoga suda potvrdilo kaznu zatvora od 25 godina.

"Ja sam uistinu razočaran presudom. Nadao sam se da će Haški tribunal biti dosljedan ranijim presudama te da će vrijeme provedeno u pritvoru pokriti kaznu izrečenu Kordiću. U najgorem slučaju kazna je morala biti puno manja ukoliko je uspoređujemo s drugim presudama u Haagu", rekao je Čolak u izjavi za HINA-u.

Čelnik HDZ-a BiH nije želio komentirati pojedinosti iz presude budući s njima nije bio upoznat, ali je potvrdno je odgovorio na novinarski upit smatra li Kordićevu kaznu ujedno i presudom ratnom HDZ-u kojemu je Kordić bio na čelu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kordić (44) osuđen je pravomoćno na 25 godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti, kršenja ratnog prava i običaja i teških povreda Ženevskih konvencija počinjenih protiv bošnjačkih civila u Lašvanskoj dolini 1993., koja obuhvaća općine Busovača, Vitez, Novi Travnik i Kiseljak u srednjoj Bosni.

(Hina) xzkre ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara