Čolak upozorio na pretjerivanja u povezivanju terorizma i BiH

MINISTAR sigurnosti Bosne i Hercegovine Bariša Čolak u četvrtak je upozorio na pretjerivanja u povezivanju Bosne i Hercegovine s terorističkim akcijama diljem svijeta.

"Ako bismo pravili analizu koliko je puta zadnjih pola godine Bosna i Hercegovina dovedena u vezu s organizacijama povezanim s terorizmom, onda se s razlogom zaključuje da je zaista bilo pretjerivanja i to u smislu vezivanja imena naših (bosanskohercegovačkih) državljana za nekoliko posljednjih terorističkih napada izvedenih u svijetu", izjavio je Čolak lokalnim medijima u Mostaru.

Komentirajući učestale napise u inozemnom tisku po kojima je Bosna i Hercegovina po broju terorističkih organizacija na jednom od vodećih mjesta u svijetu te da je utočište domaćih i stranih ekstremista, Čolak je kazao da Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine nema konkretnih pokazatelja kojima bi se mogle potkrijepiti takve tvrdnje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bude li novih podataka u vezi s tom problematikom, Bosna i Hercegovina će ih proslijediti institucijama iz regije i svijeta koje se bave pitanjima terorizma, dodao je Čolak.

(Hina) xpg ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara