COLIN POWELL DOPUTOVAO U BERLIN

Američki državni tajnik Colin Powell stigao je u četvrtak oko 17 sati po lokalnom vremenu u Berlin gdje se u petak treba sastati s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom na ključnom sastanku s ciljem nadilaženja krize bez presedana u kojoj su se našli njemačkoamerički odnosi.

Powell je prvi američki visoki dužnosnik koji dolazi u Berlin nakon kampanje za parlamentarne izbore u rujnu u Njemačkoj tijekom koje je Schroeder proglasio svoje opiranje ratu u Iraku.

U središtu razgovora Powella sa Schroederom u petak prijepodne, te američkog ministra i njegovog njemačkog kolege Joschke Fischera tijekom ručka, trebalai bi biti situacija u Iraku, te posebice ukidanje sankcija Bagdadu što želi Washington.

Berlin je posljednja etapa jednotjedne turneje tijekom koje je Powell posjetio Izrael, palestinska područja, Kairo, Aman, Rijad, Moskvu i Sofiju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjedinjene Države teže ukidanju međunarodnih sankcija Iraku, ali za tu odluku žele dobiti jednoglasnu podršku Vijeća sigurnosti UN-a, izjavio je u četvrtak američki državni tajnik Colin Powell u zrakoplovu na putu prema Berlinu.

"Težimo ukidanju međunarodnih sankcija Iraku", rekao je Powell ocijenivši taj cilj "ostvarivim".

(Hina) tm nab

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara