Čopor divljih pasa napada Pločane, mališana spasile pelene

ČOPOR divljih pasa nedavno se nastanio u bližoj okolici Ploča, a njihovi učestali "uleti" na područje samog grada rezultirali su ugrizom čak pet ljudi, javlja Slobodna Dalmacija.

Na najposjećenijem pločanskom Trgu kralja Tomislava više se ne čuju uobičajeni dječji glasovi i žamor starijih građana, a do toga je došlo nakon što je jedan pas raljama nasrnuo na malo dijete. Prava je sreća što je mališan na sebi imao pelene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dok se za dvoje ljudi koji napad nisu prijavili doznalo jer su u lokalnom domu zdravlja zatražili liječničku pomoć, dotle se za preostalu troje napadnutih ljudi ne zna jesu li se pravodobno cijepili protiv tetanusa. Na teren su stoga stupili djelatnici lokalnog komunalnog poduzeća koji su najagresivnijeg pripadnika ove skupine divljih pasa uhvatili mrežama.

Pritom su se pošteno izmučili jer su ih u lovu na divlju životinju ometali građani, navodni ljubitelji i zaštitari životinja, o čemu se požalio Julijano Dropulić, pročelnik pločanskih komunalaca.

Budući da se najavljuju daljnji koraci, poglavito od strane Gradskog poglavarstva, neke službe su već pokazale svoju nezainteresiranost. Tako se oglušila i lokalna policija i nadležna Veterinarska inspekcija iz Metkovića.

Ig.M.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara