Corriere della Sera: Berlusconi pod istragom za korupciju

TALIJANSKI premijer Silvio Berlusconi nalazi se pod istragom na sudu u Milanu zbog sumnje da je podmitio britanskog odvjetnika Davida Millsa s najmanje 600 tisuća dolara 1997. godine, kako bi na sudu svjedočio u korist Berlusconija, piše u četvrtak talijanski dnevnik Corriere della Sera.

To je jedini talijanski list koji objavljuje tu informaciju i to na prvoj stranici. Ni sud u Milanu ni Palača Chigi nisu do sada intervenirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po pisanju lista, najmanje 600 tisuća dolara uplatio je 1997. manadžer Berlusconijeve tvrtke Fininvest Carlo Bernasconi (umro 2001.), "po nalogu Silvija Berlusconija u prilog Silvija Berlusconija", na švicarske račune odvjetnika Davida Millsa, kako bi tijekom svjedočenja u talijanskim istragama oko tvrtke Fininvest, "dao lažnu izjavu, negirao istinu ili prešutio sve ili dio činjenica s kojima je upoznat" pojavljujući se u dva navrata pred sudom u Milanu, piše list pozivajući se na navodnu optužnicu.

Mills je dao izjavu pred sudom u Milanu 20. studenog 1997. u procesu protiv Fininvesta za korumpiranje financijske straže, kada je Berlusconi bio optužen za korupciju. Zatim se pred sudom pojavio 12. prosinca 1988., u procesu All Iberian (naziv računa u Švicarskoj), u kojem je Berlusconi bio optužen za ilegalno plaćanje Socijalističke stranke Bettina Craxija.

Milansko tužiteljstvo, piše Corriere della Sera, sada poziva Berlusconija pred sud zbog dva kaznena djela - prvo, za korumpiranje sudskog svjedoka, što se smatra jednakim korupciji sudskog službenika, i drugo, za sudjelovanje u lažnom svjedočenju Millsa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara