Corriere della Sera: Papa neumoran u traženju oprosta

IVAN Pavao II. je u Bosni i Hercegovini pozvao obostrani oprost u zemlji u kojoj ga "Hrvati prizivaju a Srbi demoniziraju", piše danas list "Corriere della Sera" o Papinu posjetu Banjoj Luci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Papa poziva u ime evanđelja, kao i uvijek, "ali u ime nevinih koji su bili žrtve ustaša, titoista i bosanskih Srba", piše list, te dodaje kako Ivan Pavao II. nije "imenovao ni jednu skupinu odgovornu za neprekidno ubijanje, već inzistira na sjećanju na sve ubijene". Talijanski dnevnik dodaje kako je Papa pozivao na pomirenje ne samo tijekom mise, već i po dolasku u zračnu luku i u drugim prilikama.

Papa je pozvao na samilost Božju za "grijehe koje su počinila djeca Crkve", dakle za grijehe katolika. "Kada je Papa pozvao na samilost Božju, nije bilo pljeska, ni na zračnoj luci niti na misi. Tako je bilo i kada je Ivan Pavao II. zatražio oprost u Zagrebu 1994. i u Sarajevu 1997" piše talijanski list. "Traženje oprosta je oštar govor za hrvatsku masu, kako onu u domovini tako i za onu raštrkanu po bosanskoj zemlji", piše Corriere della Sera.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara