Čović: Mostar može jamčiti sigurnost svim državnicima, pa i Bushu

PREDSJEDAVAJUĆI Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, voditelj Organizacijskog odbora za završetak radova i otvaranje Staroga mosta u Mostaru izjavio je u subotu da će na svečano otvorenje obnovljenog mosta biti pozvani predsjednici svih zemalja članica UN-a i da Mostar može jamčiti sigurnost svim državnicima pa i američkom predsjedniku.

Dogovorili smo pripremu poziva "za sve šefove država Ujedinjenih naroda, sve međunarodne organizacije koje su priključene UN-u te naravno, sve organizacije koje su bile vezane za Stari most i stari grad", rekao je Čović nakon subotnjeg sastanka Organizacijskog odbora u Mostaru.

Čović je izrazio uvjerenje da je Mostar siguran grad.

Grad "može sa sigurnosnog aspekta apsolutno jamčiti dolazak svakog državnika iz svijeta, pa tako i predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (Georgea Busha)", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On očekuje da će se svečanosti otvaranja Staroga mosta, zakazanoj za 23. srpnja 2004. odazvati veliki broj državnika.

Predsjedavajući državnog Predsjedništva istaknuo je kako do tada treba napraviti velike infrastrukturne zahvate u Mostaru, primjerice osposobiti Zračnu luku u Mostaru za slijetanje većeg broja zrakoplova i sagraditi nekoliko prometnica gradu.

On je istaknuo da se s tim pripremama kasni zbog čega je najavio jače angažiranje pododbora za infrastrukturu.

Kad je o financijskim sredstvima riječ kazao je kako će pripreme i sama ceremonija biti financijski zahtjevni zbog čega će se financirati iz državnog, entitetskih i proračuna grada Mostara.

Uz Čovića sastanku je nazočio i bošnjački član Predsjedništva Sulejman Tihić te dopredsjednik Vijeća ministara i ministar sigurnosti BiH Bariša Čolak. Članovi Organizacijskog odbora tijekom dana obišli su mjesto na kojemu se gradi, u hrvatsko-bošnjačkome ratu, srušeni Stari most.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara