Čović nije siguran hoće li na izborima podržati Sanadera

PREDSJEDNIK HDZ-a BiH Dragan Čović niti nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva nije mogao precizirati kome će stranka dati potporu na budućim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj. Na novinarsko pitanje hoće li podržati hrvatskoga premijera Ivu Sanadera i HDZ Hrvatske, Čović je odgovorio da je to suviše rano komentirati.

“U Sarajevu nismo čak razgovarali o tome. Dogovorili smo se napraviti platformu za koju vjerujem da može dati puni rezultat za interese Hrvata BiH kad je u pitanju izbor za Sabor RH. Tek nakon te platforme moći ćemo imati konačno stajalište. Danas je vrlo malo prepreka da to ne radimo zajednički”, prenosi Čovićeve riječi Pincom.info.

Na novinarski upit hoće li ta platforma biti ponuđena i drugim strankama, konkretno SDP-u, Čović je odgovorio kratko: “Naravno”.

Ćović je kazao da nije odustao ni od "svoje" stranke u Hrvatskoj, ali  da je Interes HDZ-a BiH imati svoje zastupnike u Saboru RH, dok u izbornom zakonu Hrvatske postoji ta mogućnost.

Stav Zvonka Jurišića, predsjednika HSP-a, da se dijelovi Posavine trebaju odcijepljeni iz Republike Srpske, a s kojim se složio i Božo Ljubić, predsjednik HDZ 1990., Čović nije podržao, ali nije želio ni komentirati.

Smatra da je Jurišićev istup reakcija na priču Milorada Dodika o trećem etnitetu. Čović kaže da je to pitanje Ustava BiH koje će se rješavati u Parlamentu, zajedničkim sjedenjem za stolom predstavnika međunarodne zajednice i predstavnika svih parlamentarnih stranaka iz tri naroda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara