Čović: Papu će u Banjoj Luci dočekati 100.000 katoličkih vjernika

HRVATSKI član bosanskohercegovačkog Predsjedništva dr. Dragan Čović, koji je i predsjednik Organizacijskog odbora za doček Svetoga oca Ivana Pavla II. potkraj lipnja u Banjoj Luci, ocijenio je u petak da će Papu dočekati 100.000 katoličkih vjernika.

"Najviše aktivnosti treba poduzeti na lokaciji gdje će biti slavljena misa i gdje će u slijedeća dva mjeseca biti potrebno uraditi pripreme za dolazak oko 100.000 ljudi", rekao je Dragan Čović.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čović je u petak obišao zračnu luku "Zalužani" te lokalitet kod samostana Petričevac i Banjalučku biskupiju, na kojima će biti održane ceremonije tijekom posjeta Pape Ivana Pavla II Banjoj Luci. On je razgovarao i s banjalučkim biskupom Franjom Komaricom najavivši dolazak velikog broja katoličkih vjernika u glavni grad Republike Srpske. Sveti otac će najvjerojatnije doći u Banju Luku 21. lipnja gdje će Ivana Marza proglasiti prvim blaženikom među bosanskohercegovačkim Hrvatima.

Vlasti Republike Srpske ocijenile su najavljeni posjet Svetoga oca Ivana Pavla II. krajem lipanja Banjoj Luci jednim od najvažnijih događaja poslije daytonskog sporazuma kojim je u toj zemlji prije sedam i pol godina označen završetak četverogodišnjeg rata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara