Crkva: Gregorian je sotonistička grupa koja se skriva iza kršćanskog naziva

Crkva: Gregorian je sotonistička grupa koja se skriva iza kršćanskog naziva

Foto: Gregorian

GRUPA Gregorian je sotonistička grupa koja se skriva iza kršćanskog naslova, a zapravo obezvrjeđuju kršćansku vjersku i kulturnu baštinu te nauk Katoličke Crkve. Ističe to nadbiskup Marin Srakić u priopćenju Đakovačko-osječke nadbiskupije uoči koncerta ove grupe 20. listopada u Osijeku.

"Grupa Gregorian ne izvodi kršćanski gregorijanski koral, već obrade pop i rock hitova s naglašenim sotonističkim elementima. Kostimografija im je nalik na monašku, ali oni nisu monasi. Ističu kako spotove snimaju u crkvama i samostanima, no radi se o sakralnim prostorima pretvorenim u muzeje. Po slici na plakatu kojim se koncert najavljuje, može se vidjet tko zapravo dolazi jer na fotografiji članovi grupe prstima pokazuju sotonističke znakove", priopćeno je iz nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U priopćenju se iznosi i kako se u opusu ove grupe "nalaze se i obrade pjesama izrazito sotonističkih grupa, a jedan od njihovih albuma nosi naslov "The dark side of the chant" (Mračna strana gregorijanskog pjevanja)".

"Tvorac ove grupe je Nijemac Frank Peterson koji je okupio vrsne izvođače klasičnog obrazovanja, ali i poznavatelje slobodne glazbe. Snimanju svake skladbe Gregoriana prethodi priprema – dionice se tonski zapisuju i snimaju u jednoj staroj londonskoj crkvi koja je prenamijenjena u studio "Angel", a da bi se izbjegla hladna studijska atmosfera, pjevači snimaju osvijetljeni svjetlošću svijeća kako bi izvedbe zvučale što sugestivnije (podsjeća na okultizam – u kojemu svjetlo ´utječe' na zvuk). Peterson je tvorac i ezoterijskog benda Enigma, poznatog po okultnim skladbama također u obliku gregorijanskih napjeva, u kojima se mogu naći i poneke kršćanske antifone izvrnute naopačke", kažu iz Crkve ističući kako "dosta neupućenih skladbe Gregoriana mijenja za glazbu benediktinaca".

"Smatramo potrebnim iznijeti istinite informacije", kažu.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara