Crkva sankcionira sudionika Big Brothera zbog stavova o homoseksualnosti?

Crkva sankcionira sudionika Big Brothera zbog stavova o homoseksualnosti?

APSOLVENT Katoličkog bogoslovnog fakulteta i bivši sudionik RTL-ovog reality showa "Big Brother", Željko Mađarić, mogao bi ostati bez zaposlenja zbog javno iznesenih stavova o homoseksualnosti, piše Vjesnik.

Mađarić je, naime, nedavno bio na "pranju ušiju" kod predstojnika instituta na Katoličko bogoslovnom fakultetu, gdje mu je rečeno da bi mogao dobiti ukor ili čak zabranu obavljanja bilo kakvog posla u crkvenoj sferi po svršetku studiranja.

Razlog nije Željkovo sudjelovanje u Big Brotheru, o kojem su se predstavnici crkve svojevremeno vrlo negativno izrazili, nego njegovi stavovi o homoseksualnosti izneseni u razgovoru za jedan časopis. Mađarić je, naime, govoreći o homoseksualnosti, kazao kako se radi o privatnoj stvari svakog pojedinca, te kako odluka o tome treba biti prepuštena vlastitoj savjesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjesnik neslužbeno iz provjerenih izvora doznaje kako Mađarić mora napisati izvješće o svojim medijskim istupima, nakon čega će njegovi nadređeni u crkvenoj hijerarhiji odlučiti hoće li ga kazniti i kako.

Naime, za svaki posao koji se nalazi u jurisdikciji crkve potrebno je dobiti odobrenje "više instance" iz crkve, pa bi se tako moglo dogoditi da Mađarić ostane bez mogućnosti zaposlenja, barem onog za koje se školuje.

(Screenshot: RTL)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara