Crkvenac: Danas prvi dio jamstva Lencu za platformu Marica

MINISTAR financija Mato Crkvenac izjavio je da će se danas brodogradilištu "Viktor Lenac" aktivirati prvi dio državnog jamstva, u iznosu 2,35 milijuna dolara, za izgradnju platforme "Marica".

Nakon što je većinski vlasnik Giancarlo Zacchello uplatio novac za isplatu dijela plaća radnicima, danas će se aktivirati prvi dio jamstva, iznos od 2,35 milijuna dolara, za izgradnju plinske platforme "Marica", kazao je Crkvenac na konferenciji za novinare u Ministarstvu financija.

Crkvenac ističe da će predstavnici Lenca s Ministarstvom gospodarstva, te osobito HBOR-om, dogovoriti i prihvatiti model kako bi se novac po tom jamstvu koristio isključivo za gradnju platforme "Marica".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zacchello je jučer na račun sindikata Viktora Lenca uplatio iznos za isplatu po 3.000 kuna po radniku, a isti bi iznos radnici trebali dobiti i do 1. rujna.

Da će Vlada, nakon što većinski vlasnik Lenca uplati iznos za plaće radnicima (ukupno milijun dolara, od čega polovicu početkom ovog tjedna, a polovicu do 1. rujna), aktivirati državno jamstvo za izgradnju "Marice", najavio je početkom ovog tjedna ministar gospodarstva Ljubo Jurčić.

Vlada je, naime, još ranije Lencu dala državno jamstvo u iznosu 7,4 milijuna dolara za izgradnju plinske platforme "Marica".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara