Crkvenac: SDP će u Saboru biti analitičar i argumentirani kritičar svega što HDZ predlaže

Član Predsjedništva SDPa Mato Crkvenac na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli rekao da će njegova stranka u idućem razdoblju intenzivnije djelovati u Saboru, ali i u samoj stranci, te kako će SDP biti analitičar i argumentirani kritičar svega što vladajući HDZ predlaže.

Po njegovim riječima, HDZ se još uvijek nalazi na razini proklamacija i gesta, a manje neposredne realizacije, no Crkvenac je pozdravio jučerašnju vladinu potporu projektu "Brijuni-Rivijera".

Odgovarajući na pitanje novinara mogu li jučerašnji razgovori istarskoga župana Ivana Jakovčića i premijera Ive Sanadera poremetiti koalicijske odnose između SDP-a i IDS-a, Crkvenac je rekao da je taj susret ipak bio gospodarski, a ne politički, s obzirom na to da su izaslanstvo Istarske županije činili isključivo gospodarstvenici i dužnosnici županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U nastavku današnje konferencije za novinare član Predsjedništva SDP-a Mato Crkvenac zauzeo se za nacionalni program gospodarskog razvoja i aktivnu regionalnu politiku što, po njegovu mišljenju, podrazumijeva decentralizaciju i svakako valorizaciju hrvatskih regija uopće.

Saborski zastupnik i predsjednik istarskog SDP-a Anton Peruško smatra da će se uspjeh aktualne Vlade moći ocijeniti i po ostvarenju dobrih projekata koje je započela bivša koalicijska vlast u što, svakako, kako je rekao, ulazi i projekt "Brijuni-Rivijera"

(Hina) xdspo ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara