Crna Gora dobila novu vladu i premijera

CRNOGORSKI parlament izabrao je u srijedu novu vladu Crne Gore, na čelu s premijerom Milom Đukanovićem, doskorašnjim predsjednikom Republike.

Vlada i premijer izabrani su glasovima vladajuće koalicije Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP), dok najveći dio oporbenih stranaka ili nije nazočio zasjedanju ili nije sudjelovao u glasovanju.

Tako su zastupnici Socijalističke narodne partije (SNP) i Srpske narodne stranke (SNS) napustili sjednicu kada je Đukanović počeo odgovarati na pitanja, a zastupnici Narodne stranke nisu došli ´zbog božićnih praznika´, dok su Liberali poručili kako nastavljaju bojkot parlamenta do usvajanja Ustavne povelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlada je izabrana na prijedlog mandatara Mila Đukanovića, doskorašnjeg predsjednika republike, koji je danas postao premijer Crne Gore. Za potpredsjednika vlade za politički sustav i unutrašnju politiku imenovan je Dragan Đurović, ekonomsku politiku i privredni sustav Branimir Gvozdenović a europske integracije Jusuf Kalamperović.

Novi ministar vanjskih poslova je Dragiša Burzan, a policije Milan Filipović.

Premijer Đukanović izrazio je uvjerenje kako će uz punu političku stabilnost vlada uspješno iznijeti teret reformi i društva.

Pokušat ćemo riješiti teške ekonomske, socijalne i društvene probleme, efikasno suzbijati korupciju, kriminal i prateće nus pojave društava u tranziciji, uspostaviti pravnu državu i institucionalni ambijent koji će Crnu Goru učiniti sastavnim dijelom razvijenog evropskog okruženja, kazao je Đukanović.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara