CRNA GORA: OPORBA OD DANAS IZVANPARLAMENTARNA

Crnogorske oporbene parlamentarne stranke od utorka neće sudjelovati u daljim aktivnostima Skupštine Crne Gore i prekinut će svaku suradnju s državnom televizijom, dogovorili su čelnici Liberalnog saveza (LS), Srpske narodne stranke (SNS), Narodne stranke (NS) i Socijalističke narodne partije (SNP).

"Odluka Vijeća RTV Crne Gore da ukine parlamentarni kanal i prekine s izravnim prijenosima sjednica Skupštine je ispunjavanje naloga režima Mila Đukanovića, čime se pokazuje sva dubina truleži aktualne vlasti i otvorena namjera da se i taj mali prostor necenzurirane opozicijske riječi zatvori", stoji u priopćenju.

Dodaje se kako će te stranke "u političkom djelovanju koristiti izvanparlamentarna sredstva, organizirano i zajednički".

Odluka Vijeća RTV CG, tvrde oni, donesena je upravo uoči sjednice parlamenta na kojoj se trebalo raspravljati o nepovjerenju vladi, Zakonu o oporezivanju ekstra dohotka, kao i predloženim propisima o policiji i agenciji za nacionalnu sigurnost.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zajedničko tim temama je što pokazuju antidemokratsku, antieuropsku i kriminalnu bit vladajućeg režima, nesposobnost i neodgovornost vlade", kaže se u priopćenju.

Oporbeni vođe navode da je takvu odluku Vijeća, koja znači oduzimanje prava građanima na slobodno i potpuno informiranje o radu parlamenta, licemjerno pravdati statusom državne televizije kao javnog servisa i obećavati da građani neće biti uskraćeni za informacije o radu parlamenta.

Oni su najavili kako će o svojoj odluci obavijestiti između ostalih Vijeće Europe i Ured EU.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara