Crna Gora prva strana država u kojoj je održana regata INA Nautomania Toura

INA Nautomania Tour prvi put je prešao hrvatske granice. Peta ovosezonska regata zaustavila se u Crnoj Gori, točnije u Kotoru, gdje su na jedrilicama INE Nautomanije plovili uglednici iz crnogorskog javno-političkog života.

Na ovaj način INA-Industrija nafte d.d. htjela je predstaviti svoju tvrtku kćer INA Crnu Goru koja uspješno posluje na crnogoskom tržištu već šest godina.

Nakon regate, VIP gosti pridružili su se okupljenom stanovništvu na Trgu sv. Tripuna, te zajedno sa njima uživali u delicijama poput soparnika, tradicionalnog dalmatinskog jela, koje su pripremili majstori od kuhinje - Gastronomadi.

Jučer navečer u Kotoru se održala Bokeljska noć koju su svečano otvorile jedrilice INA Nautomania Toura.

INA Nautomania Tour niz je od šest revijalnih regata, na kojima sudjeluju poznate osobe iz političkog i kulturnog života Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj ovih regata je promocija hrvatskog nautičkog turizma, gospodarstva, brodogradnje i pomorstva. Regata u Kotoru prva je održana izvan granica Hrvatske, a nadamo se da neće biti zadnja.

INA CRNA GORA d.o.o. Kotor je poslovno društvo utemeljeno Odlukom Nadzornog odbora INA d.d., kao jednočlano društvo u 100% vlasništvu INA d.d., koncem 1999. godine.

Nakon niza aktivnosti u stvaranju uvjeta za početak poslovanja u Crnoj Gori; INA Crna Gora započela je svoj rad početkom VI.mjeseca 2000. godine uvozom, distribucijom i prodajom propan-butan plina u bocama i pratećih plinskih trošila kroz vlastitu prodajnu mrežu i dio prodajne mreže Jugopetrola.

Krajem X.mj. iste godine počinje realizirati uvoz, distribuciju, prodaju uz primjensku podršku industrijskih i motornih ulja na tržištu Crne Gore. INA Crna Gora trenutno na stabilan način sudjeluje u snabdijevanju tržišta Crne Gore i to 10% u tržištu naftnih derivata, 20% u tržištu motornim, industrijskim i marinskim uljima, kao i 50% u snabdijevanju tržišta propan-butan plina. Prosječna godišnja stopa rasta prometa iznosi cca 30%.

Danas je INA Crna Gora na potezu da od male postane moderno organizirana srednje jaka kompanija, koja godišnje realizira oko 20.000.000 eura, sa ukupno 13 zaposlenih u veleprodaji i maloprodaji, uz ugovornu podršku niza uslužnih kompanija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara