Crni vikend: Mladi motociklisti poginuli u Makarskoj i Solinu

Foto: Ivo Ravlić/Cropix

CRNI vikend za motocikliste u Dalmaciji. Najprije je u subotu navečer na jadranskoj magistrali u Makarskoj stradao 26-godišnji Jure Šošić, a svega 24 sata kasnije na početku brze ceste Solin - Klis poginuo je 31-godišnji Vjekoslav Purko iz Krušvara.

Zaglavio u metalnoj ogradi - priklješten!

Sa Hondom CBR 600 F iz 2006. godine i (pre)moćnih 108 konjskih snaga, sletio je s kolnika i zaglavio u metalnoj ogradi - priklješten. Purko je koristio zaštitnu kacigu, ali nije bila od pomoći. Podlegao je ozljedama na mjestu nesreće. Tijelo je prevezeno na odjel patologije splitskog KBC-a.

Očevidom se utvrdilo da je s lijevom stranom motocikla u lijevom zavoju dodirnuo asfalt i izgubio ravnotežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kawasakijem u Mercedes

Šošić se, pak, na motorkotaču Kawasaki ZR 550 zabio u Mercedes, kojim je upravljao 44-godišnji Krešo Roso.

Nesreća se dogodila u Vukovarskoj ulici, na dijelu jadranske magistrale, koji prolazi kroz Makarsku.

Policija je očevidom koji je vodio istražni sudac Stanko Grbavac utvrdila da se vozač automobila pokušao polukružno okrenuti, no nije vidio motociklista koji ga je u tom trenutku pretjecao.

Brzina kojom je naletio mladi Šošić bila je poprilična, jer je od udara Mercedes odbačen na prošireni makadamski dio kraj same prometnice. Ustanovilo se nakon nesreće da je vozač Mercedesa bio blago alkoholiziran, taman iznad granice koju dopušta Zakon o sigurnosti cestovnog prometa. Izmjereno mu je 0,6 promila alkohola.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara