Crnić: izbori protekli mirno i u snošljivu ozračju

Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIPa) Ivica Crnić na večerašnjoj je konferenciji za novinare nakon zatvaranja birališta rekao da su izbori protekli mirno i u tolerantnoj atmosferi.

Birališta su zatvorena u 19 sati, a na biralištima u BiH, Mostaru, Livnu i Tomislavgradu, te u Srbiji i Crnoj Gori i u Beogradu glasovanje će se nastaviti i nakon tog vremena za birače koji su se zatekli na biralištu, rekao je Crnić.

Podatci o izbornim rezultatima u osam država u kojima su izbori završili bit će objavljeni kad i neslužbeni i nepotpuni rezultati izbora za zastupnike u Hrvatski sabor, u 21,30 sati.

Crnić je govorio i o 16 izgreda na biralištima o kojima je izvijestio MUP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Splitu, Sisku i Bjelovaru dogodila su se po dva izgreda, u Zagrebu četiri te u Osijeku, Karlovcu, Virovitici, Šibeniku, Čakovcu i Vinkovcima po jedan. Riječ je uglavnom o slučajevima kršenja javnog reda i mira na biralištima i protiv počinitelja MUP će podnijeti prekršajne prijave.

Jedinim težim izgredom Crnić smatra napad na člana biračkog odbora Franju Ileša na biračkom mjestu u Vukovaru.

DIP je objavu prvih neslužbenih i nepotpunih izbornih rezultata najavio za 21,30 sati, a Crnić vjeruje da će do četiri sata u jutro biti dovoljno podataka o izbornim rezultatima na temelju kojih bi se moglo predvidjeti kakav će biti omjer snaga u budućem Saboru.

(Hina) ggrb dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara