Crnić: Na 154 predizborna skupa zabilježena samo dva prekršaja

Crnić: Na 154 predizborna skupa zabilježena samo dva prekršaja
SAMO dva prekršaja zabilježena su za 154 predizborna okupljanja, koliko ih je održano od 16. prosinca, kada je službeno počela kampanja za izbor predsjednika države, izvijestio je danas predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Ivica Crnić.

U Sinju je, naveo je Crnić, pozivajući se na MUP-ove podatke, zabilježena lažna dojava o bombi, a jednom od predsjedničkih kandidata provaljeno je u garažu i ukradeno pet pršuta i četiri livanjska sira.

Zabilježeno je više oštećenja predizbornih plakata - najviše, po 12, Stjepana Mesića i Jadranke Kosor, te jedan plakat Ivića Pašalića. Oštećenje plakata prijavila je i Đurđa Adlešić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predizbornu kampanju prate i neprimjereni grafiti. Crnić je novinare izvijestio da je osoba, koja je, u Splitu prijetila da će se za predizbornog skupa raznijeti bombom, sama došla u policiju, te u konačnici pristala otići na liječenje.

Od 13 predsjedničkih kandidata njih deset pristalo je na zaštitu (policije), Ivić Pašalić je to odbio, a Miroslav Blažević i Miroslav Rajh nisu se očitovali o ponuđenoj im zaštiti.

Gotovo petina predizbornih okupljanja dogodila se jučer, naime, od ukupno 154, jučer su održana 33 takva skupa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara