Crnić ugošćuje kolege iz srednje Europe

Vrhovni sud RH ovoga će tjedna biti domaćin VI. Stalne konferencije predsjednika vrhovnih sudova zemalja srednje Europe, a glavna tema skupa biti će odgovornost sudaca za štetu.

Predsjednici vrhovnih sudova Češke, Mađarske, Poljske, Slovačke, Slovenije i Hrvatske razmotrit će zakonodavni okvir i pravnu praksu vezanu uz situacije kada nastane šteta zbog nezakonitog ili nepravilnog rada sudaca, priopćeno je danas iz Vrhovnog suda RH.

Na skupu, koji počinje u srijedu u Hotelu Regent Esplanade, razmotrit će se i pitanja dugotrajnosti sudskih postupaka, te odgovornosti za slučajeve kada sudske odluke nisu donesene u razumnom roku.

Predsjednike vrhovnih sudova u srijedu će primiti i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, a predviđen je i susret s novinarima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vrhovnog suda RH Ivica Crnić jedini je sudionik Konferencije koji dolazi iz države koja nije članica EU, a u radu Konferencije, koja se svake godine održava u drugoj državi, sudjeluje od 2002.

U Vrhovnom sudu RH smatraju da je dodjeljivanjem uloge domaćina ovogodišnjeg sastanka taj sud uvažen kao ravnopravan partner.

(Hina) pp/xso yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara