Crnogorska policija: Zaplijenjene rakete ne potječu iz Crne Gore

Pomoćnik šefa crnogorske policije Mićo Orlandić izjavio je u srijedu kako rakete, koje je prije dva dana zaplijenila albanska policija od privatnih osoba, ne potječu iz Crne Gore. L

Govoreći o slučaju zapljene triju raketa zemlja-zrak, koje su pronađene u kamionu koji je ušao u Albaniju preko crnogorske granice i za koje je albanska policija ustvrdila da su jugoslavenske izrade, Orlandić je rekao kako su "one samo bile u tranzitu kroz Crnu Goru". On je istaknuo da se provodi istraga o tome iz koje zemlje rakete potječu, zbog čega, kako je rekao, ne može priopćiti više detalja.

Pomoćnik crnogorskog šefa policije je rekao kako u Crnoj Gori još nitko nije priveden zbog uključenosti u trgovinu raketama "Strela M2", ali je "istraga u tijeku, te se uskoro mogu očekivati i prva uhićenja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rakete zemlja-zrak u Albaniju su stigle preko graničnog prelaza Božaj, a bile su, po priopćenju albanske policije namijenjene Makedoniji. Ministarstvo unutrašnjih poslova Albanije je u suradnji s crnogorskom policijom presjeklo lanac i uhitilo četiri osobe iz Skadra.

Rakete "Strela", koje se ispaljuju s ramena, bile su u širokoj upotrebi u bivšoj Jugoslaviji tijekom obrane od bombardiranja NATO-a 1999. godine.

(Hina) xdram ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara