Crnogorski čelnici uputili katolicima čestitke za Božić

Sloboda vjeroispovjesti, zaštita manjina, milosrđe prema ugroženima i solidarnost prema slabima temelji su svake zdrave i perspektivne zajednice, istaknuli su u svojim poslanicama uoči Božića najviši katolički svećenici u Crnoj Gori, nadbiskup barski Zef Gaši, umirovljeni nadbiskup Petar Perkolić i kotorski biskup Ilija Janjić.

Oni su svima poželjeli radost Božićnog praznika i sretnu nastupajuću godinu, a odgovornim institucijama mudrost i dobronamjernost prema prostoru i društvu Crne Gore u cjelini.

Čestitke povodom katoličkog Božića uputili su najviši crnogorski dužnosnici i predstavnici parlamentarnih stranaka.

Upućujući vjernicima i katoličkom svećenstvu najiskrenije čestitke crnogorski predsjednik Filip Vujanović je podsjetio na crnogorsku tradiciju tolerancije i razumijevanja među ljudima koja je garancija kvalitetnog suživota.

"Praznik rođenja Kristovog nas podsjeća i obavezuje na poštovanje osnovnih kršćanskih načela - zajedništva i ljubavi među svim ljudima, bez obzira kojoj vjeri ili naciji pripadaju", naveo je Vujanović.

Crnogorski premijer Milo Đukanović istakao je da je Katolička crkva u Crnoj Gori prepoznatljiva po afirmaciji suživota i poštovanju različitosti, te da se time na najbolji način obogaćuje crnogorsko društvo, tradicionalno posvećeno međuetničkom i međureligijskom skladu.

Predstavnici oporbenih stranaka poželjeli su katoličkim vjernicima da praznike provedu u miru i sreći i pozvali na širenje mira i dobrote koji su svima potrebni.

(Hina) xdram ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara