CRNOGORSKI PREDSJEDNIK U SABORU

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović posjetio je u petak Hrvatski sabor i sastao se s njegovim potpredsjednikom Lukom Bebićem, priopećno je iz Sabora. L

U razgovoru je obostrano izražena želja za uspostavom bliskih veza i suradnje, a u tom cilju osnovan je Savjet Hrvatsko-crnogorskog prijateljstva, navodi se u priopćenju. Ugled članova jamči da će Savjet, uz potporu obiju vlada, djelovati na kulturnom, medijskom i znanstvenom području.

Također je suglasno izražena volja za uspostavom međuparlamentarnih veza, kao oblika suradnje pogodnog za razmjenu iskustava i poticanje gospodarskih i političkih odnosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Luka Bebić je rekao da se nedavno susreo s predstavnicima crnogorskih Hrvata, čiji se položaj u Crnoj Gori poboljšao i dalje se poboljšava, stoji u priopćenju. Vujanović je naglasio da hrvatska manjina ima pozitivan odnos prema crnogorskoj državi, da je jedinstvena i uskoro će dobiti na raspolaganje zgradu koja će joj omogućiti jačanje aktivnosti.

Bebić i Vujanović razgovarali su i o gradnji Jadransko-jonske ceste za koju u Crnoj Gori predviđaju koncesijsko rješenje, zaključuje se u priopćenju.

(Hina) xpp ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara