Crnoja priznao: Bio sam invalid neposoban za rad, sve do ulaska u Vladu

Crnoja priznao: Bio sam invalid neposoban za rad, sve do ulaska u Vladu

Foto:FaH

"KADA su počeli pregovori oko mog ulaska u Vladu 4. siječnja ove godine otišao sam kod svog liječnika opće prakse i podnio zahtjev da se opća nesposobnost 'prevede' na profesionalnu", priznao je ministar branitelja Mijo Crnoja u razgovoru za Večernji list.  

Matiću zamjerali isto

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naime, ministar Crnoja 20-tak dana prije stupanja na funkciju preko noći je promijenio opću nesposobnost za rad za onu profesionalnu, što je ministar i priznao. Prema biografiji Crnoja je 2008. godine otišao u mirovinu sa statusom ratnog vojnog invalida s općom nesposobnošću za rad, da bi sada, zbog ulaska u Vladu taj status promijenio jer kako kaže "osjeća se bolje".

Valja naglasiti kako su upravo prosvjednici iz Savske 66 zamjerali prethodnom ministru Predragu Matiću da je smanjio invalidnost za 50 posto, te da je u vrijeme dok je imao 80 posto invalidnosti dobio pravo na povlaštenu kupovinu stana. Cnoja smatra kako se njegov slučaj u bitnom razlikuje od onog Matićevog.

"Osjećam se bolje"

"Razlika je što sam ja bio na komisiji i na procjeni radne sposobnosti, a on nije, i što sam svojom voljom tražio da mi se skine ta opća nesposobnost koja mi nikada u životu više neće biti vraćena. Prebacio sam se jer se osjećam bolje, što smatram da još mogu raditi i dati svoj doprinos", kaže Crnoja u razgovoru za Večernji list.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara