Croatia Airlines i po treći će put prevoziti Papu

Croatia Airlines i po treći će put svojim zrakoplovom prevoziti papu Ivana Pavla II. za vrijeme njegova posjeta Hrvatskoj i jubilarnog stotog putovanja, priopćeno je danas iz te zrakoplovne tvrtke.

Papa, crkveni velikodostojnici u njegovoj pratnji i novinari akreditirani pri Svetoj Stolici letjet će zrakoplovom Airbus A319 na relacijama: Rijeka - Dubrovnik - Rijeka (6. lipnja), Rijeka - Osijek - Rijeka (7. lipnja) i Rijeka - Zadar - Rim (9. lipnja).

Za tu prigodu, kako poručuju iz Croatia Airlinesa, servis u zrakoplovu bit će posebno prilagođen potrebama uglednih putnika, a svi sadržaji za vrijeme letova, videomaterijali i gastroponuda, dodatno će pridonijeti predstavljanju Republike Hrvatske. Sve pojedinosti oko Papinih letova zrakoplovom Croatia Airlinesa vrlo su pažljivo planirane, a pripreme i dogovori s uredom Svete Stolice pri Alitaliji, koja je Papin službeni avioprijevoznik, počeli su već u veljači, priopćio je Croatia Airlines.

"Osim Alitalije, rijetke su aviokompanije dobile priliku prevoziti Svetog Oca, a kako prema svim kriterijima sigurnosti i pouzdanosti zadovoljava uvjete Svete Stolice, tu je čast dobio hrvatski nacionalni avioprijevoznik i za vrijeme ovoga, stotog Papina putovanja", stoji u priopćenju.

Croatia Airlines izradio je i poseban znak s natpisom "centesimo volo" (stoti let). Znak u sebi nosi elemente križa iz Vatikanskog grba, a sastoji se i od kvadrata koji su prepoznatljiv dio hrvatskog vizualnog identiteta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako napominju iz Croatia Airlinesa, taj je znak apliciran na uzglavke sjedala u zrakoplovu kojim će letjeti Papa i njegova pratnja.

Kako bi se i za vrijeme posjeta Svetog Oca Hrvatskoj redoviti promet odvijao prema redu letenja, Croatia Airlines je za redovite putničke letove u razdoblju posjeta Svetog Oca Hrvatskoj unajmio dodatni zrakoplov čime će se nadomjestiti kapacitet zrakoplova Airbusa A319 kojim će letjeti Sveti Otac.

Papa je prvi put letio zrakoplovom Croatia Airlinesa 1994. na relaciji Zagreb - Rim, a 1998. na relacijama Zagreb - Split i Split -Rim.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara