Croatia bus: radnici sutra o Vladinu prijedlogu o deblokadi tvrtke

Radnici ´Croatia busa´, koji više od mjesec dana zaprječavaju ulaz u tvrtku, sutra će se očitovati o Vladinu prijedlogu o nastavku rada u tome poduzeću, doznaje se večeras od sindikata.

Vlada je danas predložila da se na posao najprije vrate svi radnici koje je otpustio bivši direktor Leon Sulić, a zatim deblokira ulaz u tvrtku u Heinzelovoj ulici.

´Na taj prijedlog odgovorit ćemo sutra, nakon razgovora s radnicima´, izjavio je Hini predsjednik Novog sindikata (NS) Mario Iveković. Dodao je da će postupiti po odluci tridesetak članova NS-a i Sindikata prometa i veza, koji su tvrtku zapriječili 5. studenog zahtijevajući da se procesuiraju navodne Sulićeve zlouporabe u upravljanju jednim od najvećih cestovnih prijevoznika u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uprava i Sindikat profesionalnih vozača i automehaničara odbacuju te optužbe, tvrdeći da su radnici izmanipulirani i da žele tvrtku odvesti u stečaj.

Sindikat vozača na današnjem je sastanku s predsjednikom Vlade Ivicom Račanom zatražio da policija deblokira tvrtku, no Račan je to odbio. Rekao je da jedino tijela pravne države, a ne policija, mogu osigurati redovit rad ´Croatia busa´, u kojoj su utvrđene zloporabe i nezakonitosti u poslovanju.

Suprotstavljene sindikate pozvao je da se ´umjesto prepucavanja dogovore o nastavku rada´ i strpe se dok pravna država obavi posao u idućih nekoliko dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara