˝Croatia bus˝: Sindikalci s Bajićem o dopuni kaznenih prijava protiv Sulića

SINDIKALCI koji predstavljaju nezadovoljne radnike ´Croatia busa´ razgovarali su danas s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem o dopuni kaznenih prijava protiv bivšeg direktora tvrtke Leona Sulića.

Predstavnici Novog sindikata i Sindikata prometa i veza dostavili su Bajiću dokazne materijale i spisak mogućih svjedoka u daljnjoj istrazi protiv Sulića, kojega optužuju za brojne nezakonitosti u poslovanju.

´Državnom odvjetniku dali smo imena ljudi koji su spremni svjedočiti o krađi dionica i dokumente o nezakonitoj zamjeni zemljišta između Sulića i Grada Zagreba´, izjavio je Hini predsjednik Novog sindikata Mario Iveković.

Bajić je dokaze primio na znanje, kaže Iveković, a postupak slijedi.

Po Ivekovićevim riječima, Sulić je posuđivao od radnika novac koji nije vraćao, a šikanirao je one koji mu ga nisu željeli posuditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tvrdi i da se bivši direktor, uz pomoć sadašnjeg Gradskog poglavarstva, nezakonito domogao zemljišta tvrtke u Heinzelovoj, jer ga je platio po povoljnijoj cijeni od tržišne.

Sulić je, kaže Iveković, najprije zamijenio to zemljište za zemljišta nekoliko svojih tvrtki u Planinskoj ulici i Radničkoj cesti, a razliku od 18.000 kvadratnih metara platio 35 kuna po metru.

Odbacio je tvrdnje konkurentskog Sindikata vozača i automehaničara koji podržava Sulića da je Novi sindikat izmanipuliran i da želi tvrtku odvesti u stečaj.

Rekao je da su članovi toga sindikata ´Sulićevi ljudi´, koje je on doveo u zadnjih godinu dana na radna mjesta otpuštenih nelojalnih radnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara