Croatia Mobile: Naše bankovno jamstvo je pravovaljano

Croatia Mobile: Naše bankovno jamstvo je pravovaljano

CROATIA MOBILE, jedan od ponuđača na drugom natječaju za treću GSM koncesiju, demantirala je napise objavljene u Jutarnjem listu u ponedjeljak, a kako su neke od informacija iz dotičnog teksta objavljene i na Indexu, u cijelosti prenosimo priopćenje Croatia Mobilea.

Croatia Mobile je na natječaj za trećeg mobilnog operatera predala potpunu dokumentaciju te pravovaljano bankovno jamstvo, iz kojeg je očito kako je financijski dio ponude pokriven čvrstom i ničim uvjetovanom bankovnom garancijom, kako i propisuju uvjeti natječaja.

Zbog toga nespretnom i štetnom smatramo informaciju koja se pojavila u Jutarnjem listu u kojoj se tvrdi da je Croatia Mobile dostavila agenciji za telekomunikacije «svojevrsnu izjavu o uvjetnoj garanciji».

Na žalost moramo konstatirati kako su neki novinari koji prate natječaj za trećeg mobilnog operatora u RH dopustili da ih se izmanipulira iz, kako sami navode, nepoznatih izvora, a što su mogli vrlo lako otkloniti jednostavnim telefonskim pozivom i provjerom informacije kod Croatia Mobilea, gdje bi im bile dane sve informacije potrebne za istinito informiranje javnosti.

Isto tako smatramo da je jedino Agencija za telekomunikacije mjerodavna za utvrđivanje pravovaljanosti dokumentacije predane na natječaj, i da stoga taj posao treba prepustiti stručnjacima Agencije, umjesto da se iz te procedure proizvodi medijska senzacija bez pokrića.

Molimo sve medije koji prate natječaj za dodjelu koncesije za trećeg mobilnog operatera u RH da na nam se slobodno obrate sa svojim pitanjima, jer objava neprovjerenih informacija šteti samom natječaju i dugo očekivanom prestanku duopola na hrvatskom tržištu mobilnih komunikacija.

O projektu Croatia Mobile:

Projekt Croatia Mobile, nastao je ujedinjenjem dva hrvatska stručna tima koji su za prethodni natječaj sastavljali dvije odvojene ponude, splitskog i zagrebačkog konzorcija (H plus i Croatia Mobile).

Projekt Croatia Mobile dobio je podršku investitora iz Hrvatske i hrvatske dijaspore. Domaći konzorcij sačinjava 12 hrvatskih kompanija: Croatia Mobile, Mont-Montaža, Industrogradnja, Kemo Komplex, Epta, Alea, Finvest, Eto, Furnir, Lag, Tehtel i Vizual.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grupa 100 okuplja investitore iz dijaspore.

Kod svih članova konzorcija, kao i kod predstavnika grupe 100 moguće je provjeriti točnost  ovih navoda.

Croatia Mobile, kada postane mobilni operator, ponudit će 80% niže cijene za
najnaprednije poslovne usluge i 25-50% niže cijene usluga za građanstvo.

Cilj Croatia Mobilea je formirati operatora koji će uvođenjem novih usluga i tehnologija omogućiti hrvatskim gospodarstvenicima oblik poslovanja koji je već postao uhodana praksa u najrazvijenijim gospodarstvima svijeta.

Isto tako, sav profit ostvaren kroz poslovanje Croatia Mobilea kao trećeg mobilnog operatera u Hrvatskoj biti će po ostvarenom pozitivnom poslovnom rezultatu reinvestiran u hrvatsko gospodarstvo.

Svi članovi konzorcija suglasni su da se nakon dobivanja koncesije i drugim ulagačima iz Hrvatske koji pokazu interes za ulaganje u naš projekt treće mobilne mreže omogući da u njemu sudjeluju.

Uz blagdansko raspoloženje u kojem se slave uspjesi protekle godine i nazdravlja novoj podsjetili bismo da je u godini na izmaku otvoren put za dolazak novog operatora mobilne telefonije u Hrvatsku.

Puno sreće i uspjeha povodom Božića i Nove godine želi vam www.croatia-mobile.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara