Crobex u minusu više od osam posto

Crobex u minusu više od osam posto

INDEKS Zagrebačke burze, Crobex, u prvim satima trgovanja pao je 8,51 posto te i dalje tone. S današnjim početkom trgovanja na Zagrebačkoj burzi moglo se dogoditi pozitivno poslovanje, no i kritično negativno poput ovog koji se upravo odvija na domaćem tržištu.

Ne može se govoriti o utjecaju nekakve svjetske krize na Crobex jer takve tvrdnje opovrgava ostatak europskog poslovanja koje je danas u zavidnom plusu. Poput londonskog FTSE 100 indeksa koji je trenutno 2,65 posto pozitivan, frankfurtskog DAX-a koji posluje s 1,99-postotnim dobitkom ili pariškog CAC-a koji je trenutno u plusu 3,14 posto.

Promet Zagrebačke burze dosegao je oko 30 milijuna kuna dok je dionica HT-a ostvarila novu rekordno nisku cijenu od 226,05 kuna te jutarnji pad od 5,37 posto. Gotovo sve dionice su u velikim minusima koji svakim novim pregledom izvješća Zagrebačke burze postaju sve veći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako likvidnost postoji, ona nije na pozivno poslovanje već ruši cijene Ericssona Nikola Tesla, Atlantske plovidbe, IGH-a, Petrokemije, Adrisa iako se njihove likvidnosti kreću u milijunskim iznosima od 11,2 milijuna (HT) do 1,7 milijuna (Adris).

Za jedinio pozitivno poslovanje današnjeg trgovanja izborili su se Jadransko osiguranje i Karlovačka banka. Pritom je Jadransko osiguranje poraslo 1,62 posto te vrijedi točno 3.000 kuna dok Karlovačka banka vrijedi stabilnih 168 kuna uz rast od 0,30 posto

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara