Crvene kravate voditelja TV Slovenija

Ljubljanski tabloid "Žurnal" optužio je vodstvo nacionalne televizijske kuće da je crvenim kravatama koje su nosili voditelji u danima poslije smrti Ivana Pavla II. "otkrilo svoje prave boje".

Za razliku od konkurentske POP-televizije koja je u redovitim i posebnim emisijama o Papinoj smrti svoje novinarke obukla u diskretne crne kostime, a novinarima naredila nošenje crnih kravata, javna televizija ponašala se sasvim drukčije i možda ne slučajno, tvrdi "Žurnal".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Voditelj središnjeg dnevnika Televizije Slovenija Slavko Bobovnik pojavio se u nedjelju na ekranima s crvenom kravatom, a to se onda ponovilo u zadnjim vijestima iste večeri s drugim voditeljem. Voditeljica specijalne emisije i dopisnik iz Rima bili su odjeveni u crveno. "Kao da su se dogovorili i kao da su se izrugivali", piše "Žurnal".

List sve to navodi kao dokaz da su na slovenskoj televiziji "potrebne promjene kojima bi se naglasilo da ona mora zastupati interes javnosti".

Vlada Janeza Janše ovog je tjedna, nakon prosvjeda novinara koji tvrde da politika nad njima želi preuzeti veći nadzor, povukla iz procedure prijedlog zakona o RTV Sloveniji.

Jedan je Janšin parlamentarni zastupnik rekao da je Slovenija jedina država u kojoj se na čelu nadzornog vijeća RTV-a još nalazi bivši predsjednik komunističke partije.

Riječ je o Janezu Kocijančiču, nekadašnjem predsjedniku slovenskog SDP-a koji se iz aktivne politike povukao prije 8 godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara