Crveni križ i Zagrebačka banka predstavili projekt izgradnje dječjih igrališta

´PAZI, ne gazi´ naziv je projekta izgradnje igrališta za djecu u minama okruženim mjestima Vukovarskosrijemske županije, koji su danas predstavili Hrvatski crveni križ i Zagrebačka banka.

Predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Jadranko Crnić istaknuo je da će ostvarenje toga projekta značiti ´puno manje tuge, boli i suza´. Od početka rata do danas u Hrvatskoj je od mina stradalo oko 1.900 osoba, od čega 20 posto djece.

Izgradnja jednog igrališta stoji između 30.000 i 40.000 kuna, rečeno je na konferenciji za novinare.

Zagrebačka banka i UniCredito Italiano 26. veljače u koncertnoj dvorani ´Vatroslav Lisinski´ organiziraju humanitarni koncert za izgradnju i opremanje igrališta u minama okruženim selima oko Vinkovaca.

S djelima Rossinija, Stravinskog i Schuberta na koncertu će nastupiti Filharmonijski orkestar milanske Scale pod ravnanjem slavnog dirigenta Riccarda Mutija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom humanitarnom projektu moći će se priključiti građani uplatom donacija na žiro-račun vinkovačkog Crvenog križa broj 2360000-1500043518 u svim poslovnicama Zagrebačke banke, a uplate će biti oslobođene plaćanja naknada.

Zagrebačka banka već je novčano pomogla izgradnju dva dječja igrališta u mjestima okruženim minama - Tordincima i Slakovcima.

Zahvaljujući stranim i domaćim donatorima, osim u Tordincima i Slakovcima dječja su igrališta otvorena u Ceriću, Nijemcima, Lipovcu, Marincima, Starim Jankovcima i Komletincima.

Projekt ´Igrališta za djecu - povratnike u minama okružena mjesta´ dugoročni je projekt Crvenog križa za izgradnju dječjih igrališta u 37 sela Vukovarsko-srijemske županije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara