Crveni križ: Osječani dobri davatelji krvi

OSJEČKO Gradsko društvo Crvenog križa u prošloj je godini premašilo plan dobrovoljnog davanja krvi za gotovo 10 posto, pa je osječka Klinička bolnica završila prošlu godinu bez ijednog apela za izvanrednim akcijama davanja krvi, izvijestili su čelnici društva na današnjoj konferenciji za novinare.

U prošloj je godini osječki Crveni križ, u sklopu vlastitih aktivnosti, te programa Vlade RH i UNHCR-a, različitim oblicima humanitarne pomoći pomagao ukupno 4534 osobe, a sufinanciranjem Službe za pomoć i njegu u kući Doma za psihički bolesne osobe, različite vrste pomoći primilo je 115 osoba, kazao je ravnatelj osječkoga Gradskog društva ´Crvenog križa´ Marko Đukić. Pučku kuhinju, kapaciteta 1000 obroka dnevno, u 2002. godini prosječno je koristilo 85 korisnika, a ukupno je podijeljeno gotovo 31.000 obroka. Ove se godine, proširenjem kategorija osoba koje ostvaruju pravo na korištenje pučke kuhinje, predviđa povećanje broja korisnika na 140 osoba dnevno, rekao je Đukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predstavnici osječkoga ´Crvenog križa´ izvijestili su da je prošle godine održano 78 zdravstveno-obrazovnih predavanja te 91 predavanje o opasnostima od mina, a ove se godine, uz obilježavanje 50. obljetnice osječke Terenske jedinice ´Crvenog križa´, priprema osnivanje mobilnih timova za pomoć osobama u potrebi te organiziranje službe za prijevoz i pomoć invalidnim osobama.

Jedna od aktivnosti bit će i priprema za prihvat ročnika za civilno služenje vojnog roka u službama ´Crvenoga križa´, za što se uskoro očekuju potrebne zakonske izmjene koje će omogućiti takve aktivnosti, rečeno je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara