CRVENKOVSKI POBJEDNIK PREDSJEDNIČKIH IZBORA U MAKEDONIJI, TVRDE NJEGOVI SOCIJALDEMOKRATI

Rezultate predsjedničkih izbora u Makedoniji u srijedu navečer priopćio je samo izborni stožer Socijaldemokratskog saveza, koji tvrdi da je njihov kandidat Branko Crvenkovski, na temelju trećine prebrojanih listića, osvojio 60 posto glasova, nasuprot 30 posto za protivničkog kandidata.

Prema istome izvoru odaziv birača u drugome krugu predsjedničkih izbora iznosio je 56 posto.

Međutim, stožer predsjedničkog kandidata VMRO-DPMNE Saška Kedeva, priopćio je da su izbori neuspjeli je je glasovalo samo 44 posto birača.

Čelnik te stranke, Nikola Gruevski, izjavio je da su izbori bili i neregularni jer su na mnogim biralištima, uglavnom u zapadnoj Makedoniji, skupine Demokratske unije za integraciju činile pritisak na promatrače VMRO-a, te nerijetko pod prijetnjom oružja masovno ubacivale glasačke listiće za koalicijskog partnera Crvenkovskog.

Takve primjedbe objavila je i nevladina organizacija "Most", a prema izjavama nekih građana umjesto njih netko drugi je ranije glasovao.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

VMRO-DPMNE je uputila zahtjev Državnoj izbornoj komisiji da poništi izbore.

Na te optužbe u SDS-u odgovaraju da je to pripremljeni scenarij protivničke stranke za slučaj da njezin kandidat izgubi na izborima.

Prve nepotpune službene rezultate noću na četvrtak priopćit će Državna izborna komisija.

(Hina) xmda yrt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara