Csikszentmihalyi govorio o psihologiji optimalnog iskustva

U amfiteatralnoj predavaonici zagrebačkoga Kineziološog fakulteta Mihaly Csikszentmihalyi sinoć je održao predavanje "Flow ? psihologija optimalnog iskustva". L

Njegova knjiga "Flow - psihologija optimalnog iskustva" (1990.) pravi je bestseler, doživjela je 36 izdanja u SAD-u i prevedena je na 17 jezika, a očekuje se i prijevod na hrvatski jezik.

Istražujući kreativnost, Csikszentmihalyi je upoznao živote više od 90 najkreativnijih ljudi na svijetu da bi otkrio na koji je način kreativnost bila snaga njihova života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkrio je da su mnogi među njima našli zadovoljstvo stvarajući sami svoju karijeru ili posao, poput znanstvenika koji stvore novo područje proučavanja.

Csikszentmihalyi (1929.) svjetski je poznat istraživač pozitivne psihologije i najbliži suradnik Martina E. P. Seligmana, predsjednika The American Psychological Associationa, s kojim radi na usmjeravanju vodećih mladih psihologa prema prevenciji i izgradnji ljudskih potencijala.

Csikszentmihalyi, koji je rođen u Rijeci, dobio je 2000. poznatu nagradu "Thinker of The Year Award". Predavao je na Odsjeku za psihologiju Sveučilišta u Chichagu. Objavio je više knjiga i 120 znanstvenih radova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara