Čučić isključen iz Europskog pokreta i Europskog doma

BIVŠI predsjednik Europskog doma i glavni tajnik Europskog pokreta Ljubomir Čučić, koji je ostavke na dužnosti podnio u svibnju nakon što ga je supruga u medijima optužila za zlostavljanje, jučer je isključen iz članstava u tim udrugama, a otkazani su mu i ugovori o radu

Odluku o Čučićevom isključivanju i izvanrednom otkazu ugovora o radu donijeli su Središnji odbor Europskog pokreta i Upravni savjet Europskog doma, priopćeno je danas iz tih udruga.

Novi glavni tajnik Europskog pokreta i predsjednik Europskog doma trebali bi biti izabrani na Izbornoj skupštini udruga zakazanoj za 9. listopada.

Iako je Čučić sam podnio ostavke na dužnosti, Skupštine Europskog pokret i Europskog doma početkom srpnja zatražile su i njegovo isključenje iz udruga, te prestanak bilo kakvog oblika radnog odnosa.

Središnji odbor Europskog pokreta, kojem je Čučić i podnio ostavku, Skupštini je tada predložio da nakon razrješenja Čučić nastavi raditi u Tajništvu Pokreta i Europskog doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
No, osim što je izglasala Čučićev odlazak Skupština je zatražila i da se njegovoj supruzi Megali Boers Čučić, koja je ranije radila u Europskom pokretu, kao žrtvi nasilja ponudi posao u Udruzi.

O navodnom sustavnom i dugogodišnjem psihičkom i fizičkom zlostavljanju Čučićeva supruga progovorila je za tjednik "Nacional", koji je u svibnju objavio i fotografije Megali Boers na kojima se vide ozljede na licu i tijelu.

Ljubomir Čučić sve je optužbe odbacio kao neistinite, ustvrdivši da iza svega stoji borba za skrbništvo nad djecom.

Srpanjskoj Skupštini Europskog pokreta na kojoj je uz Čučićevo razrješenje zatražen i njegov odlazak prethodio je i sukob članova Središnjeg odbora s tzv. "novim članovima", koji su Udruzi pristupili nakon izbijanja "afere Čučić".

Prema pisanju medija novi su članovi Udruzi pristupili kako bi kao članovi Skupštine izglasali Čučićevo isključenje. Središnji odbor tri dana prije sjednice isključio je svih 129 novoprimljenih članova, a spornu odluku promijenio je pred sam početak Skupštine, na kojoj je dio izaslanika koji su se izjasnili kao novi članovi, tražio ostavke predsjednika Vlatka Silobrčića, predsjednika Skupštine Asima Kurjaka i ostalih čelnih ljudi Pokreta.

No, odluka o tom prijedlogu odgođena je za Izbornu skupštinu, na kojoj bi se temeljem javnog natječaja trebao izabrati i novi glavni tajnik Europskog pokreta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara