Cucurin: Uknjižba ´Jadranturista´ u skladu s propisima

Povodom prihvaćanja Rezolucije vijećnika Gradskog vijeća Rovinja, koje uknjižbu rovinjskog ´Jadranturista´ proglašava bespravnom i besplatnom na 200 hektara atraktivnog zemljišta, potpredsjednik Uprave Tvornice duhana Rovinj u čijem je većinskom vlasništvu ´Jadranturist´ Plinio Cucurin održao je izvanrednu konferenciju za novinare.

Ustvrdio je kako rovinjsko Gradsko poglavarstvo i Gradsko vijeće, proglašavajući pravomoćnu sudsku odluku spornom, zapravo stvaraju početak autonomnog djelovanja lokalnih vlasti u Istri i nepoštivanja odluka pravne države.´Time se pokazuje tko su pravi moćnici u Istri i kako oni zapravo vide budućnost Rovinja i cijele Istre´, napomenuo je Cucurin.

Ponovivši kako je uknjižba ´Jadranturista´ na tom zemljištu tijekom pretvorbe te turističke tvrtke provedena u skladu s pozitivnim zakonskim propisima, Cucurin je naglasio da to potvrđuje pravomoćna sudska presuda koja ´Jadranturistu´ daje za pravo da to zemljište smatra svojom imovinom, a zbog koje je zahtjev državnog odvjetništva da se sudski postupak ponovi - odbačen. U prilog tomu Cucurin je naveo kako je i Državni ured za reviziju utvrdio da je pretvorba rovinjskog ´Jadranturista´ obavljena zakonito.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Ukoliko bilo tko smatra da postoji sumnja u ispravnost uknjižbe vlasništva nad zemljom odnosno osporava isto vlasništvo, to treba dokazati na sudu, a mi smo spremni poštovati svaku pravomoćnu odluku suda po tom pitanju. Adria Resorts zalaže se isključivo za zakonita rješenja što uključuje i temeljno pravo zaštite vlasništva i investicije´ - naglasio je Cucurin.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, Cucurin je izrazio uvjerenje kako je osporavanje prava na zemljište Jadranturista rezultat IDS-ove politike jer, po njegovim riječima, ´pred zadnje izbore visokopozicionirani IDS-ovac je ponudio Upravi TDR-a političku trgovinu po kojoj će IDS odustati od pitanja uknjižbe tog zemljišta ali pod uvjetom da se IDS-u omogući političko djelovanje u TDR-ovom koncernu´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara