Čuvar s Rakitja o Kaliniću: Samo sam mislio kako da ga spasimo, nije izgledao kao hladnokrvni ubojica

Tekst: H.A.
Foto: Press

RIBOČUVAR s jezera Rakitje koji je odmah nakon slučajnog prolaznika pronašao upucanog Sretka Kalinića ispričao je za Press što se događalo tog dana. Priča kako je, kao i svaki dan, obilazio jezero te da je u jednom trenutku začuo pucanj. Odmah nakon toga čuo je još dva pucnja i krenuo prema tom zvuku te je ispred jednog šumarka naišao na muškarca koji je ležao, a kojega je već pronašao slučajni prolaznik.

"Ranjeni muškarac imao je dužu kosu, vezanu u rep, bradicu staru nekoliko dana. Nosio je crnu majicu s kratkim rukavima, crne bermude sa džepovima i tenisice. Držao se za prsa. Nije puno krvario, ali je teško govorio", priča te dodaje kako mu je u džepu pronašao putovnicu. "Nisam taj, pravo ime mi je Sretko Kalinić, ovo je lažni pasoš, molim vas pomozite", rekao je ribočuvaru ranjeni Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je Kalinića nosio prema cesti na kojoj su čekali Hitnu pomoć, srpski mafijaš buncao je "balkanski ratnik, balkanski ratnik". "Nije mi bilo teško odnijeti ga jer je izuzetno mršav", kaže.

Kad je vidio fotografije Kalinića koje je objavila policija rekao je da ga ne bi nikad prepoznao te da mu po izgledu nije palo na pamet da bi se uopće radilo o hladnokrvnom ubojici.

"Samo sam mislio kako da ga spasimo", zaključio je svoju priču čuvar s Rakitja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara