Cvik pitanjima rasplakao Želitu, koja je priznala da su na nju vršili pritisak!

Cvik pitanjima rasplakao Želitu, koja je priznala da su na nju vršili pritisak!

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Mario Todorić (Cropix)

JAKŠA Cvitanović Cvik uspio je rasplakati Želitu Tomić, Uskokovu krunsku svjedokinju u postupku protiv korčulanske narko hobotnice. Pitao ju je jesu li na nju vršili pritisak kada je davala iskaz koji je postao temelj optužnice. Želita je potvrdno odgovorila i briznula u plač. Nije htjela kazati tko je vršio pritisak, a ni suca Zorana Matulovića to nije pretjerano zanimalo, zato što je na koncu svjedočenja izjavila da ostaje pri svemu što je dosad kazala.

Svi nešto htjeli pitati Želitu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Cvika, svi optuženici su imali po koje pitanje za Želitu, koja je na splitskom Županijskom sudu proboravila cijeli dan! Javnost je sudac Zoran Matulović isključio jer je Želita, kaže, još uvijek pod programom zaštite svjedoka.

Dubrovačka policija tako međutim nije odgovorila sutkinji Ivoni Rupić, koja Želitu traži zbog svjedočenja protiv bivšeg dečka Vedrana Biuka, kojeg je cinkala da joj je davao i prodavao heroin. Policija je Rupićki poslala dopis prema kojem je Želita već godinu i po van programa zaštite. Želitino pojavljivanje iskoristila je da joj uruči poziv za raspravu u studenom.

Sudac Zoran Matulović sutra kani ispitati svjedoke koji nisu došli na prethodne rasprave, a tajni Uskokovi svjedoci Luka 1 i Luka 2 na rasporedu su u četvrtak. Želitinom trudnoćom sud se nije bavio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara