Cvik poručio: Jebem vam mater svima!

KORČULANSKI diler Jakša Cvitanović Cvik uhićen je jučer oko 15.20 sati u Zoranićevoj ulici u Splitu, a danas je tijekom privođenja u Istražni centar svim okupljenima glasno je poručio: "Jebem vam mater svima!".

U stanu, koji je glasio na prezime Begović, u kojem je Cvik uhićen pronađen je napunjeni pištolj CZ kalibra 7,65 mm, laptop, više mobilnih telefona, više SIM kartica različitih operatera, veća količina dokumentacija te 20 grama marihuane.

Sa Cvikom u stanu je u trenutku uhićenja bio 34-godišnj Nikola Šitin iz Sitnog Gornjeg koji je također uhićen i bit će optužen za kazneno djelo pomaganja i posjedovanja droge.

Načelnik splitske policije na konferenciji nije želi otkriti kako je otkriven Cvik. Kazao je tek kako su njegovo prebivalište doznali operativnim radom.

Budući da su kod Cvika uz kune pronađene i konvertibilne marke te putovnica i drugi dokumentu, pretpostavlja se da se skrivao na području BiH, a u Splitu je boravio 20-ak dana.

Na upit novinara je li se Cvik u Splitu spremao na bijeg u inozemstvo, u policiji nisu željeli dati odgovor, niti komentar."32-godišnjak iz Vela Luke je do sada od strane MUP-a RH prijavljen zbod postojanja osnovane sumnje da je počinio ukupno 96 različitih kaznenih djela, od čega je 9 kaznenih djela zbog zlouporabe opojnih droga. Zbog kaznenog djela zlouporabe opojnih droga 32-godišnjak je na Općinskom sudu u Dubrovniku pravomoćno osuđen na četiri mjeseca zatvora. 2. srpnja 2006. nakon počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede pobjegao je te više niej bio dostupan policiji zbog čega je sud u Dubrovniku za njim raspisao tjeralicu te je o svemu izviješten i Interpol" - stoji u službenom policijskom priopćenju.

8. prosinca 2006. i Županijski sud u Splitu protiv njega je raspisao tjeralicu također zbog kaznenog djela zlouporabe opojnih droga.

Do uhićenja je došlo suradnjom USKOK-a i MUP-a koji su došli do saznanja da se Cvik skriva u jednom stanu u Splitu u Zoranićevoj ulici.

Policija i dalje nastavlja određene mjere i radnje u cilju otkrivanja drugih osoba koje su pomagale Cviku prilikom bijega i skrivanja, a najavljena su i skora nova uhićenja osumnjičenika s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Okupljene novinare zanimalo je i zašto na konferenciji nije bilo predstavnika USKOK-a koji bi mogli dati više informacija o uhićenju, na što je načelnik splitske policije odgovorio: To morate njih pitati.

A.H.
Foto: V.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara