Cvikova obrana: Ruža Tomašić je preko mene htjela doći do ministarske fotelje

Tekst: Dragan Miljuš

SUDAC Zoran Matulović priveo je kraju suđenje Cviku i njegovim dilerima s Korčule pa su na red došle obrane optuženih. Jakši Cvitanoviću pročitani su njegovi iskazi, koje je u nekoliko navrata dao nakon uhićenja početkom 2007. godine. Tvrdi i dalje da nikome nije prodao drogu.   

Zašto vas onda terete Petra Gugić i Želita Tomić, zanimalo je suca Matulovića.

"Za Želitu bi doktora trebalo pitati, nema smisla da ja ulazim u to... Motiv? Sutra ću vam predočiti neke stvari koje su se događale od početka 2006. godine, da vam pokušam dočarati kakva je atmosfera bila. Pritisak javnosti, medija, na sve moguće načine... Tu se tražilo nešto. Ruža Tomašić bila je u jeku predizborne kampanje, sve se složilo", optužio je Cvik bivšu HSP-ovu saborsku zastupnicu da mu je smjestila postupak.

"Tomašićka je preko mene htjela postati ministrica unutarnjih poslova"

"Želitu znam samo iz viđenja. Njena obitelj skroz je asocijalna i pod stalnim je nadzorom Centra za socijalni rad. Tomašićka je iskoristila Želitinu obitelj. Posudila im je neke novce, a sad ih ucjenjuje. Želita ne smije ništa drugo reći. Perfidno je to postavljeno. Ja osobno nisam imao nikakav sukob s njom. Motiv je nešto drugo... Molim medije da pomognu da se sazna istina, a ne da me se prikazuje na način kako to rade", zatražio je Cvik. Sucu Matulović pojasnio je kakav je interes Tomašićka imala da ga javno pribije na stup srama.

"Mislila je da će HSP osvojiti toliko mandata da će postati ministrica unutarnjih poslova, a jako inteligentni šef Odjela za droge dubrovačke PU Miljenko Lovrić već se vidio u ulozi pomoćnika ministra", otkrio je Cvik Tomašićkine motive.

"Bio sam na lošem glasu, svašta sam radio u mladosti"

"Kako je baš vas izabrala?", i dalje nije bilo najjasnije sucu Matuloviću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam na lošem glasu. Radio sam svašta u mladosti. Ćakule je Tomašićka počela koristiti u medijima. Žalosno je što osoba takvog intelekta može takvo što napraviti. Bez obzira na ishod postupka, jer vi ste sud koji radi po zakonu, ne bih volio da se danas, sutra nakon osuđujuće presude da se ta gospođa naslađuje", otvorio je dušu Cvik.

"Ne može se nitko vama naslađivati, to nije ljudski...", kazao mu je Matulović.

Cvik nije mogao obrazložiti ni zašto bi Petra Gugić, inače, njegova bivša djevojka svjedočila protiv njega. "Ne znam zašto bi Gugićka govorila protiv mene. Prije trinaest godina imali smo sukob. Odvalio sam joj pljusku. Od tada nisam imao kontakt s njom", nije bilo ni Cviku jasno zašto se i ona urotila protiv njega. 

"Da ja dam drogu Marinoviću, suče pa to je naučna fantastika"

"A svjedok Ivan Marinović, on vas dosta iritira", primijetio je Matulović.  Inače vrlo smireni Cvik, čuvši pitanje, odmah se uzrujao.

"To mi je susjed, prebio sam ga deset puta u životu, a i opet ću. Ja ga namlatim, a on mi provali u kuću. On ima nekih poteškoća, očito je bolestan", konstatirao je Cvik. "Ja da njemu dam drogu, to je naučna fantastika. Evo, suče, pogledajte mene i njega pa sami recite", predložio je Cvik. Tvrdi da je Marinović dao iskaz protiv njega nakon što su ga uhvatili zbog niza provala u Veloj Luci.

"Dobio je instrukcije od Lovrića što će reći istražnom sucu. Došao sam u posjed iskaza kojeg je Marinović sam napisao na računalu, da ne zaboravi što će kazati. U prvih mah sam pretpostavljao da mu je Lovrić dao to napismeno, međutim, kasnije sam utvrdio da je to on pisao. Iskaz sam dao odvjetniku Jadranu Franceschiju, ali on je toliko pedantan i savjestan, da ga je negdje zagubio", pojadao se Cvik.

Priznao je i da se strašno uzruja svaki put kad pomisli gdje je završio zbog "neke male i njezinih gluposti". "Suče, ma da vi samo upoznate situaciju u Veloj Luci, sve bi vam bilo jasno", zaključio je Cvik. Sutra će nastaviti s iznošenjem obrane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara