Čvršća suradnja Zagreba s Moskvom i još 17 gradova

ZAGREBAČKA gradonačelnica Vlasta Pavić i predstavnik predsjednika Ruske federacije za Centralni federalni okrug (CFO) Georgij S. Poltavčenko potpisali su danas Sporazum o suradnji tog okruga sa sjedištem u Moskvi i Grada Zagreba.

U sporazumu se izražava spremnost za unaprijeđenje suradnje Zagreba s Moskvom i još 17 gradova na svim područjima od zajedničkog interesa napose na području gospodarstva.

Prigodom svečanog potpisivanja u gradskoj palači Dverce, Pavić i Poltavčenko su izrazili zadovoljstvo tijekom Gospodarskog foruma, dosad najvećeg u organizaciji Grada Zagreba, na kojem sudjeluje 40-ak ruskih i 60-ak hrvatskih predstavnika malih i srednjih poduzetničkih tvrtki.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilateralni razgovori gospodarstvenika danas su održani u Muzeju "Mimara", a nakon što su ruski gospodarstvenici iskazali interes za suradnju na području farmaceutike i turizma, predstavnici "Generalturista" i ruske turističke tvrtke "Inturist" uspostavili su prve poslovne veze.

Njihova suradnja kao i suradnja drugih tvrtki moći će se proširiti na slijedećem Gospodarskom forumu koji će se, kako je danas najavljeno, održati u Moskvi u ožujku slijedeće godine.

Tada će se održavati i Dani Zagreba u Moskvi s bogatim kulturnim programom. Dane Moskve i Dane Zagreba još ranije su dogovorili zagrebačka gradonačelnica Pavić i gradonačelnik Moskve Jurij Lužkov.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara