Dačić: Da se ne lažemo, Kosovo je uvjet za EU

Foto: AFP

ZAMJENIK premijera Srbije Ivica Dačić ocijenio je danas kako Srbija u ožujku neće učiniti značajan iskorak ka dobivanju kandidature za članstvo u EU jer je, kako je ocijenio, uvjet za to priznavanje nezavisnosti Kosova, javlja Blic.

"Više da se ne lažemo i da ne pričamo bajke. To se traži", kazao je Dačić novinarima. Optužio je međunarodnu zajednicu da je iznevjerila očekivanja građana i ocijenio da je 2000. godine od njih samo traženo da se sa vlasti skloni Slobodan Milošević i da nitko nije spominjao nezavisnost Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Tada nitko nije spominjao pitanje nezavisnosti Kosovo, a 11 godina kasnije mi ne možemo dobiti kandidaturu. Koga sada trebamo smijeniti ili poslati u Haag", rekao je Dačić i dodao da nije u redu da Srbija ne dobije kandidaturu i pokraj svega što je napravila.

Podsjetio je kako je Srbija smijenila Slobodana Miloševića, završila suradnju s Haškim sudom, usvojila Rezoluciju o Srebrenici, Statut Vojvodine i uputila ispriku svim narodima u okruženju, te da nije realno da nakon svega toga ne može dobiti čak ni status kandidata za EU.

"Ako EU ne želi dalje proširenje, neka onda tako kaže", rekao je Dačić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara